Orvosi Hetilap, 1994. szeptember (135. évfolyam, 36-39. szám)

4 сент. 1994 г. ... Orvostudományi Főosztály 262-6654. RICHTER: a jól bevált recept ... Májas hurka (n = 8). Bácskai hurka ... Zsemlés véres hurka. 167,7±47,1.

Orvosi Hetilap, 1994. szeptember (135. évfolyam, 36-39. szám) - kapcsolódó dokumentumok

4 сент. 1994 г. ... Orvostudományi Főosztály 262-6654. RICHTER: a jól bevált recept ... Májas hurka (n = 8). Bácskai hurka ... Zsemlés véres hurka. 167,7±47,1.

1 мая 1994 г. ... A heparin és a Syncumar mel lé napi 125 mg aspirált (negyed tabletta Colfaritot) ... Túladagolás esetén azonnali gyomormosás javasolt jól.

6 февр. 1994 г. ... (Megjegyezzük, hogy a Duphalac szirup 200 ml, 500 ml és. 5000 ml már törzskönyvezve van.) A laktulózt a vékonybél emésztőenzimjei nem ...

2 окт. 1994 г. ... Az Ospamox 250 mg kapszuláról, az Ospamox 500 mg, 750 mg és 1000 mg filmtablettákról ... Szirup 125 ml (250 mg/5 ml). S-karboximetilcisztein.

3 июл. 1994 г. ... (Megjegyezzük, hogy a Dalacin T oldat már törzskönyvezve ... Az emulzió főként száraz, az oldat normál- és zsíros bő- rűeknek ajánlott.

1 сент. 1996 г. ... cruris, pityriasis versicolor és tinea unguium (onychomycosis), valamint a bőr Candida-fertőzései. 7. Endémiás mycosisok: coccidioidomycosis ...

7 авг. 1983 г. ... Degenerativ reumatizmus: arthrosis, spondylosis, spondylarthrosis. Extraarticuláris reuma- tizmus: fibrositis szindróma, myalgia, ...

utáni papula nagy- ... árokban lévő göbökön kivül néhány ugyanilyen papula lát ... kórházi jelentés nem tesz említést, de elő adja, hogy mű.

4 июл. 2021 г. ... high-risk myelodiszpláziás szindróma eseteiben a ... váll polyarthritise (váll-kéz szindróma) vagy a csípő ... ban), Roemheld-Syndroma.

A bélfájdalmak ellen tojásos ... 20°/o-ra becsüli az endometrium streptococcus-fertőzése folytán támadt halálesetek számát. Ezekkel az eredményekkel szemben ...

Az azygos lebeny röntgenmegjelenése jellemző. (23). A csontos mellkas belső felén ívelt szárú há romszög a mezoazygos eredésének felel meg. Ebbő l egy ...

sának jelentése szerint nagyon sok törmelékes szövetdarab ürült a méh üregébő l. ... cystocele és csak azután kezd fejlő dni a hólyagnak ezen a prae-.

A portio elülső ajkát most az uterus corpusáig felhasítva, ... A titkár jelentése szerint az első öt évi cyclusban 69 tanfolyamot.

Bauer dr. titkári jelentésében a lefolyt év nevesebb iigydarabjai- ... Ide tartozik első sorban a hólyagsérv, a cystocele inguinalis és.

más mirigyek, első sorban az ovariumok eltávolítása után is. De nemcsak a kísérlet támogatja ... náltak a zsidók, amelyet ecettel némileg közömbösítettek;.

ző a m a g a ta p a s z ta la ta ib ó l le s z ű rt le g jo b b ta n á c s a it a k a r ja a kezdő nek nyújtani. Az elektrolysis, a fagyasztás, diathermia, ...

Mar quer dt, Hübner és Schumacher kiterjedt bő r ... Michael (The Lancet, 1940, VIII. 230.). ... meghalt. Elő ző héten influenzában könnyebben meg.

lapos keskeny köröm nem éri el az ujj szélét és így újabb benövés kizárható. Jung Géza dr. kórházi fő orvos, Gyula. A solubismut a lues therapiájában.

a rendesnél kevesebb és leukopenia van, a mi az előbbit paralyzálhatja. A Wassermann-reactiót a lipoid-anyagok felszaporodá sával is igyekeztek magyarázni.

molluscum lappangási ideje a bő rön több hét, esetleg hó ... Lajos László: Saját vérrel kezelt orbánc eseteink, (755-757. o.).

A kiállítást 1963. április hó 10-én (szerdán) 12.30-kor ... Ügy véljük, hogy embernél urocystitis, orchitis, ... Huntington-choreások közül 3-nál.

eves váladékot secernál; idő nként gyógyúl, majd ismét kifakad. Ehhez idő nkét elő álló rövid ideig tartó szúró fájdalmak ... Lipoma sokkal lassabban fejlő.

E szobor körül állították ki azokat az eszközöket, a melyekkel ... N euras theni a , S c r o p h u lo s is , C h lo r o s is , R h a c h i is .

úgy, mint a müncheni gyermekklinikán a 2%-os oldat bizonyult a legjobbnak. ... Szerző síkra száll az eredeti Chlumsky-féle phenoieam-.

del struma a pajzsmirigy jellegzetes gyulladásának kö ... golyvának bizonyult, a különálló göb szintén colloidos ... mely fektetésre elmúlik.

7 февр. 1988 г. ... az alkohol direkt hatásának a következ ménye, hanem inkább a májkárosodás és ... FIGYELMEZTETÉS: Szalicil-érzékeny egyénekben úti.

Heves vesetáji fájdalom bal oldalon, hányás, anuria. Gyors halál. ... számából levonhatjuk, rendesen egyoldali, csak kivételesen sérül.

István dr. igazgató-fő orvos jelentésében olvassuk — az 1904. évben ... Coxa vara és coxa valga alatt a czombnyak és diaphysis.

éves korában, azóta 4 hetenkint rendes typus szerint. Utolsó menstruatio június 25-én, ... szóba, m ásodsorban, ha a felszívódás rem énye m eg.

neuroma még microskop alatt is igen hasonló egy fibroma- vagy ... kával végző dő hétrő l szóló jelentése szerint — többféle fertő ző.

creasától m egfosztott kutya szervezete ham arosan el veszíti cukorégető képességét, s Korányi ... ennek hiányában, kétoldali kiterjedt emlő gyulladás.

haematoma a csontforradást hátrányosan befolyásolja. ... nagyobbfokú haematoma keletkezhet. ... rendszerint nem túlságosan nagy és sötét pápaszem vi.

mor hátsó falának perigastritisét okozta; az átfúródást a lobos bánta- ... egyik, majd a másik lába összecsuklik alatta. Ha csak a bal.

glion, lipoma, lym phoma. Ajak-bő rrák kimetszés ... Tiszta fibroma, lipoma, angioma ... közepe ellágyul, idő vel kifakad és makacs, nehezen.

Mindkét eljárásnak vannak fokozatai a betegség elterjedt sége szerint. ... igen rossz, a mitralis stenosisoké csak elő rehaladt szű külésnél.

6 февр. 2018 г. ... Észleléseim alapján lassanként erő s meggyő ző désemmé vált, ... tama alatt gondos orvosi felügyelet és ellenő rzés alatt tartva,.

massage-okat végzett és azt találta, hogy egyszerű expres- sióval 1—42 év után is még 31%-ban és ... helyébe bekapcsolt mérendő cellának megfelelő csuszka-.

6 окт. 1991 г. ... ló rezisztencia a sikeres gyógyítás egyik legnagyobb aka ... Közel 30 év telt el azóta, hogy a szívbillentyű hibák kezelé.

voli részeiben levő izgatás vagy megbetegedés útján jön az elő , ... A gáton és a penis alsó felszínén keresztül érezni egy ahúgycső parsmembranacea-.

8 июл. 2021 г. ... olyguria, utolsó napon csak 20 cm3 vizelet; egyik vese ... katheterezés után 30 cm3 vizelet, sok fehérje, szemcsés ... + + +++ +++++.

Ez a weboldal cookie -kat használ annak érdekében, hogy weboldalunkon a legjobb élményt nyújtsa.