Ízőrzők – Maglód – receptek

Ízőrzők – Maglód – receptek. Csicseriborsó leves ... A keksz szalámi egy éjszakai pihentetés után lesz a legfinomabb, addigra a keksz.

Ízőrzők – Maglód – receptek - kapcsolódó dokumentumok

Ízőrzők – Maglód – receptek. Csicseriborsó leves ... A keksz szalámi egy éjszakai pihentetés után lesz a legfinomabb, addigra a keksz.

Ízőrzők – Bár – receptek. Sokac köcsögös bab. Hozzávalók: (8 főre) 2,5 kg birkacomb, 50 dkg fekete virágbab, 3 nagyobb.

Káposztás palacsinta. Hozzávalók: 25 dkg fejes káposzta, 1 teáskanál só, 1 evőkanál sertészsír. A töltelékhez: 25 dkg orda (vagy túró), kis csokornyi kapor, ...

Hozzávalók: 60 dkg krumpli, 3 tojás, 5 evőkanál liszt, 1 vöröshagyma, ... A nyílását gondosan összevarrjuk, nehogy kifolyjon a töltelék főzés-sütés közben.

Zöldséges-szaftos pulykaszeletek. Hozzávalók: 60 dkg lebőrözött, ... Muffin sütőbe is tehetjük, ha nincs más kéznél. Jól előmelegített sütőben kb.

reszelt sajtot szórunk rá, majd újabb palacsinta következik. ... sütőpor, 1 evőkanál tejföl, 10 dkg dió, 10 dkg mandula, 10 dkg sótlan, pörkölt mogyoró.

Ízőrzők – Dunavecse – receptek ... gyökér, 20 dkg karalábé, 20 dkg zeller, 1 kisebb karfiol, ... borssal fűszerezzük, és ezzel sűrítjük be a főzeléket.

Körömpörkölt bográcsban. Hozzávalók: 4 sertésköröm, 1 kg füstölt csülök, 1 vöröshagyma, só, 10 közepes nagyságú burgonya, 3 evőkanál őrölt paprika, ...

Hozzávalók: 1 kg savanyított, gyalult burgundi (marha) répa, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl étolaj, 4 babérlevél, 2 teáskanálnyi őrölt feketebors, kevés só, 2.

A medvehagymát megpároljuk, a zsírral együtt leturmixoljuk. ... tejfölös habarással még segíthetünk rajta. ... Medvehagymás pogácsa. Hozzávalók: 2 dl tej, ...

A túrós derelyéhez: 1 kg krumpli, 50 dkg túró, 4,5 dl tejföl, 1 kg liszt, 1 ... A megpihent tésztát négy cipóra szétválasztjuk, egyenként kisodorjuk, ...

Csorba leves. Hozzávalók: (10 főre) 1 kg csirke szárny, 50 dkg sertés húsos csont, 3 sárgarépa, 3 petrezselyem, 1 csokornyi lestyán, 1 fej vöröshagyma, ...

Ecetes bableves. Hozzávalók: 1 kg füstölt oldalas, 50 dkg tarkabab, 30 dkg füstölt kolbász, só, 2 evőkanál ecet, őrölt kömény, 4 szegfűbors, 3 babérlevél, ...

Bableves és főzelék schupnudlival. Hozzávalók: 1 kg bab, 1 fej vöröshagyma, 2 cseresznye paprika, 6 gerezd fokhagyma, 1 nagyobb petrezselyemgyökér, ...

Nagyjából egy órás főzés után újabb 2 teáskanál sóval, és őrölt köménnyel ízesítjük. A tejfölt a paprikásból kivett merőkanálnyi ... Köretként tarhonya.

Tápióbicskei töltött káposzta. Hozzávalók: 1 kg darált sertéscomb, 50 dkg darált, füstölt sonka, 12 dkg rizs, 10 db savanyú káposzta levél, 1 vöröshagyma, ...

Kapros dübbencs. Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 2 tojás, 1 dl étolaj, 3 dl tej, aludttej, 1 nagy csokor kapor, ...

Krumplis nudli. Hozzávalók: egy adag tészta (a gombóc leves tésztájából), liszt. Fakanálnyi sertészsír, 2 kanál liszt, ízlés szerint cukor, vagy só és őrölt ...

Gombás-borsós szelet Piroska módra. Hozzávalók: 50 dkg vargánya (vagy csiperke) gomba, 1 vöröshagyma, fél dl étolaj,. 1 csokor petrezselyemzöld, só, ...

felforrt, vizes kézzel beleformázzuk a gombócokat. 15-20 perc alatt megfőzzük. Közben ... Ezt a krémet kenjük a kakaós piskóta tetejére.

dkg hántolt árpa, 3 kg savanyú káposzta, 3 babérlevél, őrölt bors, só. A rántáshoz 2 fakanál sertészsír, 10 dkg liszt, 1 teáskanál őrölt pirospaprika.

Amikor megpuhult, forrón tálaljuk a levest. ... Hozzávalók: 30 dkg tarkabab, 15 dkg árpagyöngy, 20 dkg házi füstölt sonka (vagy.

Kaszás leves. Hozzávalók: (10 főre) 2 kg füstölt hús (oldalas, vagy tarja), 30 dkg füstölt kolbász, 1 kg sertéshús (comb, lapocka, tarja), 3-4 kg krumpli, ...

Hamis mézes puszedli. Hozzávalók: fél liter cukor, fél liter víz, 60 dkg liszt, 1 csomag szalagáré, 1 kávéskanál szegfűszeg, 3 tojás.

A málé (kukorica) lisztet és darát tálba tesszük a cukorral, és sóval együtt. A felforralt tejjel leöntjük, és alaposan összekeverjük.

Összevágjuk a petrezselyem-és zeller zöldjét, és a lecsós alapba borítjuk. ... Hozzávalók: 50 dkg darált sertéscomb, 5 dkg rizs, 1,5 kg paprika, ...

Az aszalt gyümölcsöt a cukorral és a fűszerekkel, kevés vízzel felfőzzük, és a galuska ... A készítés előtt 24 órával bepácoljuk a marhalábszár szeleteket.

Sonkás túrós csusza. Hozzávalók: 50 dkg túró, 1 liter tejföl, 30 dkg sonka, 5 dkg zsír, só, 25 dkg liszt, 3 tojás. A lisztből és tojásokból tésztát gyúrunk.

Levesbetétként nokedlit készítünk hozzá. A tojást elkeverjük csipetnyi sóval, étolajjal, és annyi liszttel, hogy nokedli tészta sűrűségű masszát kapjunk.

Kivesszük, és zsírozott tepsiben, sütőben szép pirosra sütjük. Árpagyöngyös hurka. Hozzávalók: Az abalébe: a sertés belsőségei (tüdő, szív, vese), fejhús, ...

Savanyú gulyás bográcsban. Hozzávalók: 5 közepes fej vöröshagyma, 1 nagy fej fokhagyma, só, 8 szál petrezselyem, 8 sárgarépa, 1 füstölt csülök, ...

Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 2 nagyobb alma, 70 dkg héjában főtt burgonya, fél dl étolaj, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 4 libacomb.

nagy fej vöröshagyma, 1 kávéskanál őrölt paprika, 1 szelet füstölt szalonna, 1 ... Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk, és a Rigó Jancsi.

Fasírozott kecskesajttal, vargányával. Hozzávalók: (2 tepsihez) 1,5 kg sertéshús, 50 dkg marhahús, 20 dkg füstölt szalonna, 1 marék szárított vargánya, ...

amikor már megpuhult, fedő nélkül sütjük szép pirosra. ... Hozzávalók: 55 dkg liszt, 4 dl meleg víz, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 3.

Aludttejes sajtos pogácsa. Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 20 dkg zsír, 1 tojás, 20 dkg trappista sajt, 2 dl aludttej, ...

Ízőrzők – Nyíregyháza – receptek. Szentmihályi lakodalmas zúzos leves ... süssük, mint a hagyományos, szalagos fánkot, mert a túró miatt erre szükség van.

A szikkadt kalácsot, bármilyen kelt tésztát, vagy zsemlét felszeleteljük. Palacsinta tészta alapot készítünk. A lisztet a tojásokkal, sóval, cukorral, ...

Betyár zöldbableves. Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, 3 paprika, 2 paradicsom, 30 dkg füstölt tarja, ...

Hozzávalók: törpeharcsa, keszeg, balin, ezüstkárász, ponty, a halak ikrája, 6 kisebb ... A húsokat a sütés előtti napon a fűszerekkel bepácoljuk.

Ez a weboldal cookie -kat használ annak érdekében, hogy weboldalunkon a legjobb élményt nyújtsa.